V centre mesta privítali nový rok tisíce ľudí

01.01.2011 Prešov

Prešov 1. januára (TASR) – Tisíce obyvateľov i návštevníkov Prešova privítali nový rok 2011 v centre mesta. Silvestrovské oslavy sa začali v piatok o 20.00 h hudobným programom, v ktorom vystúpili prešovskí interpreti.
O zábavu sa starali speváčka Michalealla, skupiny BB Country a Chiki-liki-tu-a. Zostávajúci čas do polnoci vyplnila koncertom populárna kapela Heľenine oči, s ktorou si poslednú pieseň zaspieval aj primátor Pavel Hagyari.
Úderom polnoci sa spustil 12-minútový ohňostroj, pričom svetelné efekty boli sprevádzané hudobnou produkciou. Po štátnej hymne vystúpil s novoročným vinšom primátor mesta.
\"Môj názor je, že je tu najviac ľudí v doterajšej histórii Prešova v rámci Silvestra. Podarilo sa nám vytvoriť jednu čarovnú atmosféru, ľudia radi chodia na námestie, tešia sa, \" povedal pre TASR Hagyari. Podľa neho aj táto účasť a nálada svedčia o tom, že Prešovčania sú na svoje mesto hrdí, a vyjadril presvedčenie, že tento rok bude úspešný pre mesto i jeho obyvateľov.
Zároveň konštatoval, že na samosprávu čaká množstvo úloh, ktoré treba riešiť. Podľa neho je výhodou to, že mnoho projektov sa už realizuje alebo sú v štádiu príprav.
Priority pre nadchádzajúce obdobie rozdelil do niekoľkých oblastí. Prvou z nich je riešenie dopravy, pričom za najdôležitejšie považuje urýchlenie začatia budovania obchvatov mesta.
\"Mesto je pripravené flexibilne reagovať na rozhodnutia rezortu dopravy, či už zmenou územného plánu, prípadne zrýchlenými administratívnymi procesmi, \" uviedol primátor. Zdôraznil, že je nutná komplexná oprava mestských ciest a chodníkov, s ktorej začiatkom sa počíta práve v tomto roku a v spolupráci s VÚC aj dokončenie prepojenia ulíc Rusínska a Kuzmányho.
Druhou oblasťou je dokončenie rekonštrukcie základných škôl v pôsobnosti mesta z európskych peňazí a pokračovanie podobných aktivít v prípade materských škôl. Významnou oblasťou je aj zvýšenie kvality života v jednotlivých mestských častiach. Radnica podľa Hagyariho už začala s revitalizáciou niektorých verejných priestranstiev, zamerať sa chcú aj na rekonštrukciu sídliskových obchodných centier, námestí, a budovanie menších parkov a oddychových zón.
V neposlednom rade je podľa primátora potrebné intenzívne sa venovať zamestnanosti a s tým súvisiacemu hľadaniu investorov, ktorí by mohli v metropole Šariša rozbehnúť svoje aktivity. Tie by sa mali sústrediť hlavne v areáli priemyselného parku IPZ Záborské.
 

Vyberte región

mark